!
!

Van der Marel oranje vaasje

Uniek Oranje vaasje uit de serie van Leerdam.
Een ontwerp van Siem van der Marel (Vlaardingen 1944)
Uitgegeven t.g.v. de viering van 50 jaar bevrijding van Nederland, mei 1995.
Volgens ons voorliggende informatie zijn er slechts 300 van deze vaasjes geproduceerd.

Juliana 90 jaar

Ter ere van de negentigste verjaardag van Prinses Juliana ontwierp Siem van der Marel in 1999 een lathyrusvaasje. Het vaasje is speciaal ontworpen voor deze langstelige bloem, de lievelingsbloem van prinses Juliana. Het vaasje heeft een opvallend hoge voet en is gedecoreerd met een oranje vlammotief. Het werk uitgebracht in een oplage van 250 stuks.

Beatrix vaasje replica

Replica Beatrix vaasje uitgegeven in 2002 door de glasfabriek Leerdam naar het originele ontwerp van A.D. Copier uit 1938. Verzamelt U oranje vaasjes? Dan mag deze zeker niet in de serie ontbreken.

Maxima vaasje

In beperkte oplage van 300 genummerde gemaakt,
plus een 20-tal Q en een paar ongenummerde vaasjes.
Ter gelegenheid van het huwelijk van Zkh. Prins Willem Alexander met Prinses Maxima op 2-2-2002. Dit bolvormige optisch geblazen vaasje met een sterk uitkragende rand werd ontworpen door Willem Noyons. Het werd aanvankelijk in een oplage van 200 exemplaren uitgevoerd, later nog uitgebreid naar 300 stuks. Bijzonder aan het ontwerp is dat het vaasje, in de vormgevingstraditie van Noyons, eventueel stapelbaar is.
Momenteel niet te koop!

Amalia vaasje

In beperkte oplage van 500 stuks gemaakt.
Catharina-Amalia vaasje
Diameter 120 mm en hoogte 120 mm.
Een ontwerp van Menno Jonker (Castricum 1968).
Het Amalia vaasje is eind januari 2004 uitgebracht als Leerdam Serica in een oplage van 500 stuks. Niet alle vaasjes zijn als genummerd exemplaar door Leerdam uitgeleverd, er is ook een zgn overproductie van de glasfabriek zelf.

Zilveren Jubileum vaasje

Royal Leerdam Crystal en het Nationaal Glasmuseum Leerdam hebben glaskunstenares Jelena Popadic gevraagd ter gelegenheid van het zilveren regeringsjubileum van Koningin Beatrix een oranjevaasje te ontwerpen. Jelena Popadic zette daarmee een lange traditie voort. Het ontwerp is in twee uitvoering uitgebracht als Leerdam Serica. Een grotere en een kleinere. De bolvorm is voorzien van 25 optieklijnen die de 25 regeringsjaren symboliseren.
Wij hebben de kleine uitvoering te koop. Diameter 110 mm x hoogte 127 mm.
Genummerd - nr. 422 - en gesigneerd.

Zilveren Jubileum vaasje

Royal Leerdam Crystal en het Nationaal Glasmuseum Leerdam hebben glaskunstenares Jelena Popadic gevraagd ter gelegenheid van het zilveren regeringsjubileum van Koningin Beatrix een oranjevaasje te ontwerpen. Jelena Popadic zette daarmee een lange traditie voort. Het ontwerp is in twee uitvoering uitgebracht als Leerdam Serica. Een grotere en een kleinere. De bolvorm is voorzien van 25 optieklijnen die de 25 regeringsjaren symboliseren.
Wij hebben de kleine uitvoering te koop. Diameter 110 mm x hoogte 127 mm. Genummerd - nr. 749 - en gesigneerd. Compleet met origineel doosje en certificaat.

Alexia vaasje

Ter gelegenheid van de geboorte van Prinses Alexia Juliana Marcella Laurentien, op 26 juni j.l., werd er opnieuw een Oranje vaasje uitgebracht door het glasmuseum in Leerdam.
Een erg mooi kalabasvormig vaasje naar een ontwerp van Willem Noyons. Vaasje compleet met certificaat.

Ariane vaasje

De nestor van de Nederlandse glaskunst, Floris Meydam, heeft een Oranjevaasje ontworpen voor het jongste koningskind, Prinses Ariane die op 10 april 2007 werd geboren als derde dochter van Prins Willem Alexander en Prinses Máxima. Met zijn 87 jaren tekent Floris Meydam nog hoogst zelden nieuwe ontwerpen. Het Nationaal Glasmuseum is er dan ook bijzonder trots op één van de beroemdste ontwerpers die de Leerdamse glastraditie heeft voortgebracht voor deze eervolle opdracht te hebben gestrikt. Het Arianevaasje is alweer het tiende in een reeks die in 1927 is begonnen met het door Chris Lanooy ter gelegenheid van de 18e verjaardag van Prinses Juliana ontworpen Oranjevaasje. Dat eerste vaasje, en nadien alle andere, waren geïnspireerd op het bekende Oranjeappeltje. Floris Meydam heeft een bijzonder eigenzinnig ontwerp gemaakt op basis van een uitgekiend maatsysteem. Vaasje compleet met certificaat.

Juliana 100

De traditie van de Oranjevaasjes, gemaakt in de ambachtelijke kristalfabriek van Royal Leerdam Crystal, gaat terug tot in de twintiger jaren. Het eerste vaasje werd in 1927 uitgegeven ter gelegenheid van de achttiende verjaardag van prinses Juliana.

Haar honderdste geboortejaar is de aanleiding geweest voor een nieuw vaasje in deze reeks. Het ontwerp is van Siem van der Marel en heeft als thema de lievelingsbloem van de prinses: de Lathyrus. Het vaasje is rank, slank en heeft een bijzonder verfijnde uitstraling: prinses Juliana waardig.