!
!

Beatrix 75

Op 31 januari 2013 vierde Hare Majesteit Koningin Beatrix haar 75e verjaardag. Speciaal voor deze feestelijke gelegenheid brengt Royal Leerdam Crystal het Oranjevaasje Beatrix 75 uit. Al sinds 1927 brengt Royal Leerdam Crystal Oranjevaasjes uit bij belangrijke gebeurtenissen binnen de Koninklijke familie. Menno Jonker ontwierp het Beatrix 75 vaasje en heeft de vorm gebaseerd op de vormtraditie van de eerste oranjevaasjes; de Oranje appeltjes. Het mooie oranjevaasje heeft een solide basis met een opgaande lijn naar een slanke hals. Het vaasje is krachtig en evenwichtig. Zoals Koningin Beatrix als Koningin der Nederlanden een symbool van nationale trots is geworden. Genummerd met nummer 99, met certificaat en in originele mooie oranje doos!

Beatrix 75

Op 31 januari 2013 vierde Hare Majesteit Koningin Beatrix haar 75e verjaardag. Speciaal voor deze feestelijke gelegenheid brengt Royal Leerdam Crystal het Oranjevaasje Beatrix 75 uit. Al sinds 1927 brengt Royal Leerdam Crystal Oranjevaasjes uit bij belangrijke gebeurtenissen binnen de Koninklijke familie. Menno Jonker ontwierp het Beatrix 75 vaasje en heeft de vorm gebaseerd op de vormtraditie van de eerste oranjevaasjes; de Oranje appeltjes. Dit mooie oranjevaasje heeft een solide basis met een opgaande lijn naar een slanke hals. Het vaasje is krachtig en evenwichtig. Zoals Koningin Beatrix als Koningin der Nederlanden een symbool van nationale trots is geworden. Genummerd met nummer 85, met certificaat en in originele mooie oranje doos!

Koningsvaasje

Het Koningsvaasje ter ere van de troonswisseling waarbij koningin Beatrix afstand doet en prins Willem-Alexander ingehuldigd zal worden. Het vaasje is ontworpen door Willem Noyons. Ditmaal is de granaatappel, een vrucht die staat voor rijkdom en eenheid, zijn inspiratiebron. Uitgegeven door het Glasmuseum Leerdam in genummerde en gesigneerde oplage, echter zijn er ook enkele exemplaren zonder nummering en signering [zoals bij meer vaasjes het geval is]. Dit vaasje is er ook een in deze laatste categorie. Heeft ook een klein luchtbelletje waarin de kleur iets minder oranje is. Te zien op de foto rechts boven. Echter de prijs is ook gunstiger en het blijft een super leuk vaasje voor een verzameling oranje vaasjes.

K(r)oningsvaasje

Met trots presenteert Royal Leerdam Crystal eind april het enige originele K(r)oningsvaasje Willem-Alexander, naar ontwerp van Peter Bremers. De ontwerper heeft zich laten inspireren door het liedje "Oranje boven”. Peter Bremers: Oranje boven, Oranje boven, leve de Koningin… probeer dat maar eens te zingen met Leve de Koning. Na drie Koninginnen hebben we eigenlijk een nieuw liedje nodig. Het K(r)oningsvaasje houdt de symboliek van Oranje boven vast voor de eeuwigheid. Het K(r)oningsvaasje in gelimiteerde oplage wordt ambachtelijk vervaardigd van "Cristal Superieur” in de eeuwenoude Leerdamse Kristalfabriek.
Momenteel nog niet bij ons te koop!

Vaasje Koninklijk Koper

Tgv het 12,5 jarig huwelijk van het koninklijk paar.
De liefde tussen koning Willem-Alexander en koningin Máxima én de liefde voor kristalglas zijn verenigd in het nieuwe Oranjevaasje ‘Koninklijk Koper’, dat Royal Leerdam Crystal en het Nationaal Glasmuseum samen uitgeven. Bijna 13,5 jaar geleden vroeg ‘onze’ toenmalige prins, Máxima Zorreguieta ten huwelijk op het ijs te midden van ijskristallen. Nu is deze liefde voor eeuwig vastgelegd in kristalglas.

Marcel Wanders (Boxtel, 1963) is één van de meest toonaangevende ontwerpers van dit moment. Hij is internationaal bekend om zijn meubelen, interieurs en eigenzinnige art direction en werkte al eerder met het materiaal glas.

Wanders ontwerpt voor het 12,5 jarig huwelijk van het koninklijk paar een klassiek geribd Oranjevaasje in Cristal Superieur, het meest zuivere kristal van Europa. Hij heeft gekozen voor een traditionele bolvorm met twaalf en een halve optieklijn die het koperen jubileum symboliseert. De oranje geribde kelk wordt elegant gedragen door een kristalheldere voet. Het Oranjevaasje wordt mondgeblazen en handgevormd door meester glasblazer Marco Lopulalan. Naast het vervaardigen van de uitgebreide collectie van Royal Leerdam Crystal is Lopulalan als één van de weinige glasblazers in Nederland gespecialiseerd in het maken van kelken en drinkglazen.

Sinds 1927 worden de beroemde Oranjevaasjes bij belangrijke gebeurtenissen binnen de koninklijke familie en bij zaken van landelijk belang uitgebracht. De Oranjevaasjes zijn zeer geliefde verzamelobjecten.
Momenteel nog niet bij ons te koop!

Oranje vaasje 200 jaar Koninkrijk

Nederland viert 200 jaar Koninkrijk! Tweehonderd jaar onafhankelijkheid en democratie hebben ons Koninkrijk veel verworvenheden gebracht die het waard zijn om te worden gevierd. Royal Leerdam Crystal viert in samenwerking met het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk deze bijzondere verjaardag en de inhuldiging van Koning Willem I, de eerste Nederlandse Koning. Ter gelegenheid hiervan worden een Oranjevaasje in traditioneel oranje en een Jubileumvaasje in koningsblauw uitgebracht. Geheel volgens traditie wordt vaasje nummer 1 overhandigd aan ons koningspaar.
Niemand minder dan kunstenaar Bernard Heesen uit Leerdam ontwerpt Oranjevaasje en Jubileumvaasje 200 Jaar Koninkrijk. Verkocht!!

Willem Alexander 50

Als eerbetoon aan de 50e verjaardag van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander Oranjevaasje Willem-Alexander 50! Het nieuwste Oranjevaasje is een ontwerp van Kiki van Eijk (1978). Ze studeerde af aan de Design Academy in Eindhoven. Haar collecties vinden wereldwijd hun weg naar beroemde galeries, musea en beurzen. Haar werk heeft een zeer persoonlijk en emotioneel karakter. Kiki van Eijk: ‘Ik voel me vereerd dat Royal Leerdam Crystal mij heeft gevraagd om dit bijzondere gelegenheidsvaasje te ontwerpen. Vooral omdat ik nu deel uitmaak van een traditie waar al veel beroemde ontwerpers aan hebben bijgedragen!’
Dit vaasje is (nog) niet bij ons te koop.

Beatrix 80

NIEUW Oranjevaasje Beatrix 80 | Ontwerp | Frank Tjepkema
Ter ere van de 80e verjaardag van Prinses Beatrix. Koninklijke kraag. Frank Tjepkema heeft zijn inspiratie voor het Oranjevaasje gebaseerd op het getal acht waar de vorm van het vaasje is afgeleid. Dit staat vanzelfsprekend voor acht decennia maar ook voor het wiskundig symbool oneindig. De vaas opent zich op natuurlijke wijze aan de bovenzijde om een koninklijke kraag te vormen. De kraag wordt benadrukt met een verlopend patroon dat één geheel vormt met het object. Deze decoratie wordt met de hand aangebracht.

Artikel NRC 2 augustus 2014

Klik ook op de foto voor het gehele artikel.
Dit artikel is verschenen naar aanleiding van de verkoop van het vaasje Koninklijk Koper.