Leerdam glas

!
!

Nostalgia dekselpotten - ontwerp Willem Heesen

De Nostalgia serie werd in opdracht van Leerdam geproduceerd bij de Kristalunie Maastricht. De serie werd uitgevoerd in helder groen-blauw. De karaffen, vazen, glazen en dekselpotten stralen een ambachtelijke vormgeving uit met tal van 'antieke' details zoals optiek, braamnoppen en glasdraden.

Dekselpot Willem Heesen

Mooi dekselpot ontwerp Nostalgia door Willen Heesen.
In perfecte toestand.
Ca. 32 cm hoog! Echt heel mooi.

Bokaal zonder deksel Willem Heesen

Uit de jaren '70 van de 20e eeuw
Willem Heesen uit de serie Nostalgia.
Uitvoering Kristalunie Maastricht voor Royal Leerdam.
Glazen bokaal zonder deksel ca. 33 cm hoog.

Champagne glazen Ambassador Willem Heesen

Zes mooie Ambassador champagne glazen in perfecte toestand. Totaalprijs euro 18,00 voor de 6 stuks.

Bonbondoos met groene deksel

Bonbonniere uit de jaren 60 - ontwerp Floris Meydam,
diameter van 13 cm, met groene deksel. Oorspronkelijk zijn de koek- en bonbondoos een ontwerp van Jacques Boon, echter in de jaren 60 is het ontwerp iets door Floris Meydam gewijzigd met ook gekleurde deksels.

Bonbondoos gesatineerde deksel

Blankglazen bonbonniere, ontwerp Jacques Boon, diameter van 11 cm, met gesatineerde deksel. Oorspronkelijk uit de jaren dertig, maar vele tientallen jaren in productie geweest. Het ontwerp van deze leuke bonbondoos is ten onrechte vaak aan Copier toegewezen, maar naar later duidelijk is geworden mogen zowel de koek- en bonbondoos als een ontwerp van Jacques Boon worden aangemerkt. Ere wie ere toekomt.

Bonbondoos met heldere deksel

Bonbondoos uit de jaren 60 - ontwerp Floris Meydam,
met heldere deksel. In meer dan prima toestand.

Koekdoos met groene deksel

Erg mooie koekjes schaal met groene deksel, diameter ca. 21 cm. Een ontwerp van Jacques Boon, maar begin jaren 60 vond onder leiding van Floris Meydam een kleine vormverandering aan de knop plaats en verscheen de koekdoos ook met blauwe en groene deksel.

Koekdoos - medium - zeldzame uitvoering

Erg mooie koekjes schaal met heldere deksel.
De 'medium' uitvoering - formaat tussen bonbon en grote koekdoos in - kom je niet vaak tegen. Oorspronkelijk uit de jaren dertig, maar vele tientallen jaren in productie geweest. Het ontwerp van deze mooie koekdoos is ten onrechte vaak aan Copier toegewezen, maar naar later duidelijk is geworden mogen zowel de koek- en bonbondoos als een ontwerp van Jacques Boon worden aangemerkt. Ere wie ere toekomt.

Koekdoos gesatineerde deksel

Erg mooie koekjes schaal met satiné deksel, diameter ca. 21 cm.
Oorspronkelijk uit de jaren dertig, maar vele tientallen jaren in productie geweest. Het ontwerp van deze mooie koekdoos is ten onrechte vaak aan Copier toegewezen, maar naar later duidelijk is geworden mogen zowel de koek- en bonbondoos als een ontwerp van Jacques Boon worden aangemerkt. Ere wie ere toekomt.