banner antiekenkunst 2018_000_20181005210144

Brocante

In het Nederlands betekent brocante vaak curiosa, tweedehands en oud, maar nog niet oud genoeg om onder de noemer antiek te vallen.

Naast antiek en kunst verkopen wij ook brocante, nagenoeg alle brocante items hebben wij ingekocht in Frankrijk in de Bourgogne.

In Frankrijk zie je ze vaak staan, de kleine bordjes in de berm met 'vide grenier' met daarbij de naam van het dorp en de datum. Veelal de eerstvolgende zondag. Echt heerlijk om er dan in het voorjaar en zomer op uit te gaan om leuke markten te bezoeken. Met een beetje geluk lukt het soms er op een morgen 2 of 3 aan te doen. Altijd weer spannend, soms zijn het maar 6 kraampjes en soms ontelbare. Heerlijk snuffelen naar dat ene leuke oude item. Voor de lokale inwoner is het een dag van zolder en schuur opruimen en daarnaast ook van elkaar ontmoeten. Voor ons is het speuren en rondkijken en regelmatig verbazen. Want in de kleine dorpjes heeft de tijd vaak stil gestaan, tenminste in onze beleving. Daarbij ook de realisatie dat het leven op het Franse platteland enorm anders is dan in Nederland. In Frankrijk vervangt men dingen minder snel, als het stuk is koopt men iets nieuws en anders niet. Afstand doen van oude dingen is moeilijk; men gooit het oude, defecte of niet meer gebruikte vaak niet weg maar zet het gewoon ergens in een hoek. Zo vult men heerlijk zolders en schuren; onze brocante!
!

Franse emaille pan - zacht geel

Een leuke Franse zacht gele emaille pan met deksel. Hoogte ca. 26 cm. Wij bieden hiermee alleen de pan aan, dus niet de schaal en/of plant.

 

Franse emaille schaal - zacht geel

Prachtige zacht gele emaille schaal, zoals al het andere emaille gekocht in de Bourgogne in Frankrijk. Diameter 35 cm. Vanzelfsprekend met enige gebruikssporen maar op zich in een zeer goede toestand.

Frans emaille grote kan - roomkleur

Super leuke 35 cm hoge roomkleurige emaille kan.

Frans emaille grote kan - gewolkt

Super leuke 35 cm hoge wit met blauwe wolkjes emaille kan.

Frans emaille grote kan - blauw

Super leuke 40 cm hoge blauwe emaille kan.
Wij bieden hier alleen de kan aan. De emmer wordt of is separaat te koop / verkocht.

Franse emaille emmer - blauw

Leuke Franse emaille emmer, in een mooie rijke kleur blauw. Hoogte ca. 26 cm. Natuurlijk met wat oneffenheden, en roestplekken maar dit is gezien de leeftijd ook logisch. Vanuit de Bourgogne meegenomen naar Nederland.

Emaille pan - licht blauw

Mooie emaille pan - licht blauw - ca. 24 cm hoog. Gekocht in de Bourgogne maar van oorsprong komt de pan uit Zweden volgens de stempel welke in de pan staat. Kortom een Zweedse pan, na Franse jaren nu in Nederland te koop.

Frans lunchdoosje - geel gewolkt

Leuk oud emaille Frans lunchdoosje
In een prima conditie, maar natuurlijk met her en der kleine gebruiksspporen.
Ca. 13 cm hoogte,
Kleur wit geel gewolkt.

Frans lunchdoosje - bl met wit

Leuk oud emaille Frans lunchdoosje
In een prima conditie, maar natuurlijk met her en der kleine gebruiksspporen.
Ca. 14 cm hoogte,
Kleur licht blauw op witte ondergrond.

Frans lunchdoosje

Leuk oud emaille Frans lunchdoosje
In een prima conditie, wel beschadiging op de deksel.
Breedte ca. 15 cm x ca. 12 cm hoogte,
Kleur bruin op witte ondergrond.